Bezvizni režim EU za Srbiju ostaje na snazi, gde sve možemo bez viza

Bezvizni režim EU za Srbiju ostaje na snazi, gde sve možemo bez viza

Posts_serbia_EUvisas_oct2021
Prema izvoru iz EU, tokom 2020. godine Srbija je bila među prvih 10 zemalja čiji su državljani kršili zakon o strancima. Veliki broj nezakonitih boravaka i neosnovanih zahteva za azil su u EU pre nekoliko dana pokrenuli priču o ukidanju bezviznog režima.

Srećom po građane Srbije kao i građane nekih drugih istočnoevropskih zemalja, bezvizni režim neće biti ukinut. Navodno, od trenutka posete predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen području Zapadnog Balkana ova priča je prestala da ima važnost. U izveštaju Evropske komisije navodi se da bezvizni režim i dalje donosi koristi u ekonomskoj, društvenoj i kulturnoj sferi državama Evropske unije, ali i partnerskim državama. Nadamo se da su ovi navodi tačni i da ćemo moći slobodno da nastavimo da putujemo u EU, bez muke i dodatne papirologije.

Najaktuelnije informacije o tome gde sve državljani Srbije mogu da putuju bez viza možete naći ovde – https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama. Tu takođe možete videti i za koje zemlje nam je potrebna viza, kao i uslove za dobijanje iste.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments