Sardinija – svetao primer turizma u doba pandemije

Sardinija - svetao primer turizma u doba pandemije

Italijansko ostrvo Sardinija je kroz pandemiju prošla znatno bolje nego mnoge druge destinacije. Posebno one koje zavise od turizma. Razlog tome su mere preduzete na inicijativu regionalnog ministra za turizam.

Recimo, u Forte vilidž rizortu je relativno rano traženo da se uradi PCR test, sobe i sva roba koja je stizala su temeljno dezinfikovani, a doktori su bili u hotelu i na raspolaganju 24h. Tako su u tom rizortu gosti mogli da se kreću potpuno slobodno, pa su neki i produžavali boravak. To je menadžment hotela učinilo zadovoljnim, a radnicima omogućilo da zadrže poslove.

Ipak, iako je ovaj veliki rizort sa preko hiljadu zaposlenih uspeo da se održi bez veće muke, manji restorani i hoteli su osetili neke posledice pandemije. Zbog ograničenja putovanja je generalno bilo manje turista, pa i manje posla i novca.

I pored neminovnih problema, pomenuti ministar za turizam je povukao par sjajnih poteza. Jedan potez koji je napravio bilo je dovođenje međunarodnih teniskih zvezda na turnire koji su se igrali na ostrvu. Drugi su bile biciklističke i auto-trke, organizovane pre ili nakon pika turističke sezone. Ovime je uspeo da održi, pa čak i da produži turističku sezonu na Sardiniji.

Sardinija je ovime pokazala kako i u teškim vremenima stvari mogu da funkcionišu uz dobru organizaciju.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments